* Shabu - shabu

(4 personer)

Ingredienser:

400 gram papirstynde oksekødsskiver
8 svampe
80 gram gulerødder
120 gram grønt
60 gram glasnudler
8 mochi (riskager)
200 gram kinakål
vand
A: 2 1/2 spsk kværnet sesam
4 spsk suppe
4 spsk eddike
1 spsk soya
2 tsk melin
B: 4 spsk citronsaft
4 spsk soya
radiser
chili peber
tynde skiver porre

Fremgangsmåde:

  1. Glasnudlerne lægges i blød i lunkent vand.
  2. Svampene skæres i 2-3 stykker.
    Grønt skæres i stykker.
    Gulerødderne skæres i tændstiktykke stænger.
    Kinakålens stilke skæres i aflange stænger, bladene
    skæres i små stykker.
  3. På et fad anrettes kødet, mochi og grøntsagerne.
  4. Lav A.
    Lav B.
    Riv radiserne, hvori chilipeberet er anbragt i midten.
  5. Kog en grydefuld vand.
    Kog kødet, indtil farven skifter, ved at vende kødet
    med spisepinde. Herved skulle lyden "shabu shabu" fremkomme.
  6. Brug A og B til sauce.
  7. Grøntsagerne koges på samme måde.

fra Sasaki