145 Tjekkisk pilsner

Facts

Øltype Czech Amber Lager Forventet Alc. 4,8 % Brygdato 05 Dec 2018
Volume 27,00 L Målt Alc. 4,8 % Tappedato 02 Jan 2019
Bitterhed 27,1 IBUs Farve 12,9 EBC Pris kr.241,64
Medbryggere Lasse Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,950 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
4,427 kg Pilsner malt (3,9 EBC) Grain 2 74,4 % 2,89 L
0,590 kg Cara Pils (Weyermann) (5,0 EBC) Grain 3 9,9 % 0,38 L
0,590 kg Cara Vienna Malt (43,3 EBC) Grain 4 9,9 % 0,38 L
0,243 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 5 4,1 % 0,16 L
0,100 kg Aromamalt (Castle Malting) (100,0 EBC) Grain 6 1,7 % 0,07 L


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 37,76 L)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 25,00 L of water at 72,4 C 65,6 C 75 min


Sparging

Fly sparge with 12,75 L water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 31,80 L
Forventet pre-boil gravity: 1,046 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
22,0 g Northern Brewer [9,90 %] - Boil 60,0 min Hop 7 19,4 IBUs -
35,7 g Saaz [3,80 %] - Boil 15,0 min Hop 8 5,5 IBUs -
35,7 g Saaz [3,80 %] - Boil 5,0 min Hop 9 2,2 IBUs -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 28,00 L

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
2,0 pkg Munuch (Lallemand #- ) [50,28 ml] Yeast 10 - -

Sekundær gæring

Dry Hop/Bottling Ingredients
Amt Name Type # %/IBU Volume
30,0 g Saaz [3,80 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 11 0,0 IBUs -

Gravity

Forventet OG 1,049 SG Forventet FG 1,013 SG
Målt OG 1,050 SG Målt FG 1,014 SG


05 Dec 2018 - Første gæring (21,00 dage ved 10,0 C)
26 Dec 2018 - Anden gæring (7,00 dage ved 10,0 C)
02 Jan 2019 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 10,0 C)
02 Jan 2019 - Øllet eftergæres (Bottle with 203,68 g Table Sugar) på flaske (14,00 dage ved 21,0 C)
16 Jan 2019 - Drik og nyd!

Noter

Sidste gæring i 5 dage ved 20 grader.
Tappet 09.01.2019