Kold shabu shabu

Pers.

Ingredienser:

gr. tynde skiver oksekød
stk. tomat
stk. salathoved
stængler purløg
     
spsk. soya
spsk. eddike
tsk. sukker
tsk. sesamolie
tsk. layu
fed hvidløg
tsk. ingefærsaft

Kold shabu shabu

Tilberedning:

  1. Oksekødet koges i rigeligt kogende vand.
    Kødet må ikke klumpe sammen, og koges i højst 1/2 minut.
    Tages op og afkøles i iskoldt vand.
  2. Kom tomaten i kogende vand, derefter i koldt vand, og tomaten kan flåes.
    Skæres derefter i 6-8 både.
  3. Klip purløg i små stykker.
  4. Lav krydderiblandingen.
  5. Anret på et fad.
    Salatbladene på bunden af fadet, tomaten langs kanten, kødet, der er godt afdryppet, i midten.
    Drys purløg over.
  6. Placer en lille skål (evt. et æggebæger) med krydderiblandingen ved siden af fadet
  7. Tips: Krydderiblandingen kan evt. laves 1 - 2 dage i forvejen.

Fra Sasaki